FORTSAT BEHOV FOR NORMKRITISK UNDERVISNINGI DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE

Normstormerne har i 2023 foretaget en undersøgelse af behovet for normkritisk undervisning i den københavnske folkeskole, gennem en analyse af eksisterende data og to spørgeskemaundersøgelser blandt fagpersoner i skole og dagtilbud, samt nuværende og tidligere folkeskoleelever.

Vores undersøgelse peger på et forsat behov for undervisning der er normkritisk og fokuserer på køns- og seksualitetsnormer i den københavnske folkeskole. Resultaterne tydeliggør, at der eksisterer udfordringer og negative konsekvenser for elever, der ikke passer ind i de traditionelle køns- og seksualitetsnormer og at både fagpersoner og elever efterspørger netop opkvalificering og uddannelse på emnet.

Resultaterne af vores undersøgelse tyder på, at der stadig eksisterer snævre og traditionelle normer i folkeskolen, hvilket kan påvirke de unges trivsel på forskellige områder. Med dette for øje har vi udviklet ønsker og anbefalinger til fremtidens folkeskole, der bygger både på vores faglige råd og de ønsker, som de unge har givet udtryk for. Læs resultaterne og vores anbefalinger i nedenfor.

Næste
Næste

Bliv en god allieret til dine LGBTQ+ elever: En praktisk og normkritisk guide til lærere!