Bliv Normstormer

Kom og bliv en del af Normstormerne og vær med til at bedrive normkritisk pædagogik og styrk inklusionen i den danske folkeskole

Som normstormer bliver du uddannet til at både at kunne tænke og handle normkritisk i en hvilken som helst pædagogisk praksis. Du vil lære at blive bevist om hvad normer er, hvad normer betyder for fællesskabet og for den enkelte, men vigtigst af alt hvordan normer – der fører til diskrimination og begrænsning – kan forandres i praksis.

Du får redskaberne til at kunne gøre det bevidsthedsarbejde, der ligger i at uddanne sig til normstormer og som er en stor del af den normkritiske pædagogik.

Det handler bl.a. om at blive gjort bevidst om de magtstrukturer, der findes i samfundet, som har betydning for hvem der er indenfor, og hvem der er udenfor fællesskabet.

Idet ligger der også en erkendelse af, at vi alle er en del af undertrykkelsesstrukturer i samfundet, som er i vores i historie og kultur. Det betyder dog ikke at vi skal acceptere disse vilkår. Vi må, i fællesskab forsøge at gøre os fri fra dem gennem bevidsthed, kritik, viden og aktivisme.

 

I Praksis

Du vil blive uddannet til at varetage en undervisning i folkeskolens 7.-10. klasse, i en lektion på 90 min.

Normstormerne underviser ud fra et fastlagt undervisningsprogram – hvor man selv kan variere øvelserne.

Man underviser altid 2 sammen.

Uddannelsen spænder over 7 dage, som vil ligge spredt ud på måneden. Vi uddanner løbende, når vi mangler normstormerer.

5 gange om året afholdes der møder, som du er forpligtet til at deltage i. Her gennemgås normstormenes politikker og aktiviteter, herunder spiser vi sammen og har normkritisk sparing.

I Normstormerne har du også mulighed for lægge kræfter i projektets drift og aktiviteter in- og eksternt i Normstormerne, så som materialeudvikling og aktiviteter fx i forbindelse med Priden.

 

Noget for dig?

Er du interesseret i at blive Normstormer, tilmeld dig her, så kontakter vi dig direkte når vi søger nye aktivister.

Du kan også kontakte os direkte på aarhus@normstormerne.dk eller kbh@normstormerne.dk 🙂